MINUNAT! Oaspeti de seama la Tabara de sculptura monumentala: Maestrul Grigore Lese si sculptorul Vlad Ciobanu

[ad_1]

Maestrul Grigore Leșe și Vlad Ciobanu au vizitat astăzi Tabăra de Sculptură Monumentală de la Ploiești, fantasticproiect cu impact major în viața culturalăa orașuluiși… nu numai!

Cei doi oaspeți au fost întâmpinați de sculptorii care lucrează în cadrul acestui eveniment aflat la a V-a ediție: Max Dumitraș, Petre Mogoșanu, Constantin Ținteanu, dar și comisarul taberei, Alice Neculea.

Onorant, emoționant!

 Tabăra de Sculptură Monumenală, proiect de anvergură inițiat, SĂ NU UITĂM (!!!), de maestrul Eugen Petri, singurul sculptor român distins cu Premiul international „Constantin Brâncuși”.

* Maestrul Grigore Leșe (n. 20 februarie 1954, Stoiceni, Maramureș) este un interpret român de muzică tradițională românească din zona Țării Lăpușului, România. A absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Facultatea de Interpretare (fagot).

Artistul, unul care, într-un fel de o profunzime greu de cuprins în cuvinte,scrie istorie (la propriu), este doctor în muzică și profesor asociat la Facultatea de Litere a Universității din București și la Universitatea de Muzică București. Repertoriul lui este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic al zonei și marcând evenimente importante din viața omului. Grigore Leșe cântă și la diverse instrumente muzicale.

*Sculptorul Vlad Ciobanu s-a născut Pungești, județul Vaslui, la data de 11 aprilie 1948. În anul 1981 a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”.

Articolul MINUNAT! Oaspeti de seama la Tabara de sculptura monumentala: Maestrul Grigore Lese si sculptorul Vlad Ciobanu apare prima dată în Primar in Prahova.

[ad_2]

Source link

Back To Top