Piercingul în buric – apariție, decădere și reîntoarcerea la popularitate

Probabil unul dintre puținele piercinguri care este folosit în prezent pentru a exprima feminitatea și frumusețea sexului feminin este mult iubitul pierce buric. Acesta are un istoric mai puțin cunoscut, iar în ultimii ani a suferit decăderi și reveniri la popularitate pe care le vom discuta în următoarele rânduri.

Istoria spune că în antichitate singurele persoane cărora le era permis să poarte acest pierce buric erau nobilii, acest accesoriu fiind semnul poziției sociale pe care ei o aveau în societate. Oamenii de rând, astfel, nu aveau voi să folosească acest pierce, iar dacă alegeau să o facă erau supuși la pedepse aspre. Prezentul, din fericire, este mult mai deschis, iar acum orice persoană are libertatea de a alege să își facă un astfel de pierce. De unde a început însă moda cerceilor în buric în era modernă? Haideți să aflăm!

Moda anilor 2000

Istoria prezentă a pircingului în buric a început în preajma anilor 2000. Această perioadă a fost cea în care blugii cu talie joasă și apariția crop top-urilor a luat avânt. Astfel, tot mai multe fete au început să își arate buricul în lumea largă. Această modă s-a transmis de la cele mai mari vedete ale momentului până la adolescentele care le idolatrizau.

Tot într-o manieră asemănătoare a crescut și popularitatea piercingului. Odată expus buricul, vedetele au vrut să pună ș un accesoriu care să atragă și mai tare atenția publicului. Astfel, vedete precum Cher, Madonna sau Avril Lavigne au apărut în public purtând acest accesoriu. Acest lucru a dus ca tot mai multe persoane să își dorească un pierce buric până în anii 2010 când a început decăderea.

Decăderea piercingurilor în buric

Toate tipurile de modă trec prin perioade mai bune, dar și perioade de decăderi. Moda se schimbă foarte rapid, iar acesta a fost și cazul cerceilor în buric. După anul 2010 femeile au reînceput să se acopere mai mult, renunțând la pantalonii cu talie foarte joasă și la bluzele scurte. Acest lucru a dus și la scăderea numărului de persoane care purtau sau care își expuneau cerceii din buric. Lipsa vizibilității a dus la momentul în care moda a pierdut din amploarea trecută și a început să nu mai câștige adepți.

Înapoi la modă?

Prezentul ne arată că, deși moda suferă decădere, ea se întoarce mereu într-o formă sau alta. Astfel, în ultimii ani se poate observa o revenire a unora din trendurile născute în anii 2000. Astfel, expunerea cerceilor din buric este iar în creștere, iar tot mai multe fete aleg să introducă acest accesoriu în propriul stil. Cu toate acestea, acum moda nu mai presupune neapărat expunerea buricului în public, ci mai mult un lucru personal, păstrat în intimitate sau expus doar în cadre mai restrânse sau la ocazii speciale.

Inkstar – locul în care îți poți face orice fel de piercing în siguranță

Dacă sunteți în căutarea unui spațiu sigur în care puteți realiza un pierce buric fără probleme, Inkstar s-ar putea să fie o alegere bună. De la acest salon piercing Bucuresti puteți alege diverse accesorii și numeroase servicii de realizare de piercinguri (pierce nas, ureche, sprânceană), dar și de realizare de tatuaje, ideile voastre devenind astfel realitate. Pentru mai multe detalii despre artiștii salonului, vă invităm să accesați inkstar.ro.

Date de contact:

Telefon: +40 729 987 932

E-mail: contact@inkstar.ro

Adresa: Calea Victoriei 18, Pasajul Vilacrosse, Sector 1

Back To Top